REDOVITI GINEKOLOŠKI PREGLED - opširnije

Svaka žena radi zaštite svog intimnog zdravlja mora steći naviku redovitog ginekološkog pregleda.

U ginekološkoj ordinaciji pregled započinje razgovorom s ginekologom, gdje liječnik saznaje potrebne podatke o pacijentici. Nakon razgovora slijedi pregled, uzimanje obriska za Papa test, ultrazvučni pregled, a po potrebi ginekolog će se odlučiti i na dodatnu dijagnostičku obradu.

Ginekološkim pregledom, ultrazvukom i Papa testom mogu se uočiti promjene na spolnim organima, otkriti infekcije, prekancerozne promjene, karcinomi ili druge abnormalnosti, odnosno stanja koja je potrebno liječiti.

Prvi put ginekološki pregled treba učiniti prije stupanja u spolni odnos. Zdravoj žena s urednim ginekološkim nalazom preporučuje se pregled jednom godišnje. Ukoliko postoje smetnje ili to preporuči ginekolog i češće.

Dovoljno rani prvi ginekološki pregled i potom redoviti preventivni pregledi od izuzetne su važnosti, kako za dobivanje informacija o zaštiti od spolnih bolesti, zaštiti od neželjene trudnoće, tako i radi otkrivanja genitalnih infekcija i njihova pravilna liječenja, te posebice radi rane dijagnostike karcinoma genitalnog trakta , dakle njihovo otkrivanje u fazi kada ih je moguće liječiti i izliječiti.

 

ODGOVORNO SPOLNO PONAŠANJE - opširnije

Odgovorno spolno ponašanje podrazumijeva prvenstveno  usvajanje načela ponašanja koje će omogućiti ostvarenje željenog roditeljstva i izbjegavanje neželjenih posljedica rizičnog ponašanja, a to znači:

  • Izbjegavanje preranog stupanja u spolne odnose

Vrat maternice u mladih djevojaka vrlo je osjetljiv zbog svoje anatomsko-histološke građe, dok je on u u nešto starijih djevojaka mnogo otporniji zbog svoje promjenjene građe.

  • Uporaba kondoma

Kondom zasigurno nije sto posto pouzdana metoda sprečavanja spolnih bolesti, ali njegova ispravna i konzistentna uporaba pozdano  u velikom broju smanjuje broj spolno prenosivih bolesti i neželjenih trudnoća.. Kondom treba upotrijebiti i kada se radi o partneru iz poznatog društva. Inzistiranje na uporabi kondoma ne znači sumnju u zaraženost partnera, kao ni nedostatak povjerenja, već isključivo pokazuje zrelost osoba koje stupaju u spolne odnose i njihovo odgovorno ponašanje.

  • Redoviti ginekološki pregledi
Znanje o vlastitoj plodnosti i spolnosti adolescenti stječu najviše iz izvora kao što su: televizija, časopisi i usmena predaja, najčešće od svojih vršnjaka i starijih adolescenata. Pravilna edukacija o zaštiti od spolnih bolesti, neželjene trudnoće kao i prvi ginekološki pregled koji bi se trebao učiniti prije stupanja u prvi spolni odnos, može se učiniti samo u ginekološkoj ordinaciji. Stoga odlazak na prvi ginekološki pregled i potom redoviti preventivni ginekološki pregledi potvrđuju ne samo da smo usvojili znanje i razvili pozitivne stavove prema zdravim životnim navikama, već i da se odgovorno spolno ponašamo.

 

ZAŠTITA VAGINALNE FLORE - opširnije

VAGINALNA FLORA - PRIRODNA ZAŠTITA ŽENE
Tijekom cijelog života žene vaginalna flora je njena prirodna obrana od genitalnih infekcija.
Vaginalnu floru čini veliku broj mikroorganizama, u najvećoj mjeri laktobacili koji imaju zaštitnu ulogu. Kada žena izgubi svoju prirodnu zaštitu, otvoren je put "lošim" mikroorganizmima koji tada mogu izazvati genitalne infekcije.Obnova i zaštita vaginalne flore, zato zauzima posebno mjesto u prevenciji ponavljajućih genitalnih infekcija, a tako i njihovih posljedica.

PROBIOTIK LACTOGYN VRAĆA IZGUBLJENU ZAŠTITU
Probiotici su "dobre" bakterije koje imaju pozitivan učinak na zdravlje. Važno je znati da svaki probiotik nije isti i da je za adekvatni učinak potrebno odabrati pravi. Danas su u svijetu poznata i priznata samo dva probiotička soja: Lactobacillus rhamnosus GR-1 i Lactobacillus reuteri RC-14 koji nakon oralne primjene obnavljaju vaginalnu floru. Lactogyn jedini je probiotik u Hrvatskoj i nizu drugih zemalja u svijetu koji sadrži GR-1/RC-14.  Proizveden je kao produkt dvadestegodišnjeg istraživanja kanadskih znanstvenika.Obnavljajući vaginalnu floru vraća ženi prirodnu zaštitu, umanjujući mogućnost nastanka genitalnih infekcija, a time i njihove posljedice. Djelotvoran je i siguran za primjenu od puberteta do zrele dobi.

FEMINAL I LACTOGYN U ZRELOJ DOBI
Kako se u zreloj dobi javlja i suhoća vagine, rizik od urogenitalnih infekcija još je veći.  Zato je preporučljivo da se uz Lactogyn koriste i  Feminal kapsule koje su najbogatiji izvor  izoflavona crvene djeteline. Feminal će ublažiti sve tegobe menopauze, pa tako i suhoću vaginalne sluznice  što smanjuje rizik pojave urogenitalnih infekcija.

Lactogyn 1-2 kapsule dnevno tijekom 4-6 tjedana
Feminal 1 kapsula dnevno

Potražite u ljekrnama!


Želite li saznati još nešto o Lactogynu, porazgovarati o Vašem problemu ili zatražiti savjet možete

nazvati savjetovalište "JADRAN" - Galenskog laboratorija na 01/ 30 10 946, ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 15 - 19 sati

ili

koristiti online savjetovalište na www.lactogyn.com

Dežurna liječnica rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja.   I ONE BI HTJELE ZNATI
....podijeli s prijateljicama.
....nauči svoju kćer.
....pričaj s majkom.
   
Moje ime: 
Pošalji link na: 

  (upisati e mail adresu, unos više adresa odvojite zarezom)